Waarom coaching met paarden?

Paard en mens hebben altijd een bijzondere relatie gehad. Paarden zijn krachtig en tegelijkertijd heel aaibaar. Mensen ervaren vaak een sterke band met paarden. In contact met paarden kunnen we onze kwetsbaarheid toelaten. Dit bijzondere contact tussen mens en paard vormt het uitgangspunt voor coaching met paarden.


Eerlijke feedback

De taal van het paard bestaat uit honderden bewegingen. Coaching met paarden is niet bedoeld om die paardentaal te leren, maar om ervan te leren. Paarden reageren feilloos op het gedrag van mensen. Ze maken contact; of niet. Een paard is zeer gevoelig voor de lichaamstaal van mensen en stemt het eigen gedrag daarop af.Mensen kunnen het ene zeggen of voelen en het andere doen; een masker opzetten. Van jongs af aan leren we om ons aan te passen. Om mee te kunnen doen aan het ‘beschaafde’ leven en ons doel te bereiken, houden we onze ware gevoelens en gedachten regelmatig voor ons. Paarden kennen die tweestrijd niet. Paarden leven in het heden, rationaliseren niet en kunnen niet doen alsof.

Wil je iets van een paard gedaan krijgen, dan zul je moeten afstemmen met het dier. Wil je de interactie met een paard veranderen, dan moet je beginnen met het veranderen van je eigen benadering van het dier. De feedback die paarden geven, is heel eerlijk en direct. Puur en zonder bijbedoeling. Zo versnellen paarden jouw leer- en ontwikkeltraject. Paarden zijn daarom de perfecte co-coach.

Bonfire